4e Editie ProefLOKAAL Festival in de Sint-Maartenskerk 2017

-

Vrijdag 15 en zaterdag 16 september 2017 vindt in de bijzondere ambiance van de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel het ProefLOKAAL Festival plaats. De kerk is omgetoverd naar een culinaire omgeving, waarin jong & oud hun smaakpapillen kunnen prikkelen. Met lokale streekproducten van telers, boeren, slagers, wijnspecialisten en bakkers bereiden geweldige Bommelerwaardse chef-koks en traiteurs heerlijke gerechtjes van pure ingrediënten uit de Bommelerwaard. Beleef tijdens het ProefLOKAAL Festival wat voor lekkers de Bommelerwaard te bieden heeft. Een ontdekkingstocht voor het hele gezin!

Vrijdag 15 september start met ProefLOKAAL Junior van 10 – 15 uur. Leerlingen van basisscholen uit de Bommelerwaard maken kennis met ingrediënten die ze in onze streek kweken en telen en ontdekken wat voor lekkers je daarmee kunt bereiden. Wat is gezonde voeding en wat niet, hoe groeien producten en waar en hoe komt het uiteindelijk op je bord?

Gastronomische amuses

Vanaf 18.00 uur vindt het Amusediner plaats. Geniet samen met vrienden, relaties of familie van negen heerlijke amuses. U proeft ter plekke gastronomisch bereide gerechtjes met regionale streekproducten zoals groenten, fruit, vlees, vis en melkproducten door restaurateurs, waaronder Restaurant La Folie, Bommels Bakhuys en Van der Somme Catering. Uiteraard vergezeld van een glas bier of wijn en kop koffie of thee als afsluiting. Het amusediner is alleen toegankelijk met kaarten. Deze kosten € 50,- en zijn online via de website verkrijgbaar en te koop bij het Bommels Bakhuys en Wijnkoperij Luuc van Boort.

Lekkers en leuk voor het hele gezin

Zaterdag 16 september vanaf 13 uur staan de deuren van de Sint-Maartenskerk open en is de toegang gratis. De enthousiaste producenten en samenstellers presenteren de smakelijkste resultaten. Telers geven uitleg en chef-koks bereiden proeverijtjes met de streekproducten. Voor kinderen zijn er kleurplaten en enkele workshops. Munten om de amuses en drankjes te kopen zijn in de Sint-Maartenskerk verkrijgbaar.

Op www.proeflokaalbommelerwaard.nl zijn online kaarten te koop voor het Amuse diner en vindt u alle informatie over en deelnemers aan  het ProefLOKAAL Festival in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.

Over ProefLOKAAL Bommelerwaard

ProefLOKAAL Bommelerwaard is een initiatief van Lieke Dappers van Restaurant La Folie, Geert de Weert van Kwekerij de Westerbouwing en John Merks van Wijnkoperij Luuc van Boort. Ondernemers met liefde voor lekker & lokaal. Samen met het bestuur en de commissies van de Stichting ProefLOKAAL Bommelerwaard verbinden ze het professionele netwerk van streekproducenten en ‘samenstellers’ en organiseren lekkere evenementen en aanhakers waarbij een breed publiek kan proeven van het lekkerste dat de Bommelerwaard te bieden heeft.