Jeroen Bosch Ziekenhuis

Polikliniek Bloedafname Zaltbommel

U kunt door een specialist, huisarts of verloskundige worden doorgestuurd naar de polikliniek Bloedafname. U neemt een volgnummer en neemt plaats in de wachtruimte. Als u aan de beurt bent, wordt u binnengeroepen. De medewerk(st)er bloedafname neemt de aanvraagbrieven van de arts in ontvangst. Met deze aanvraagformulieren weet de medewerk(st)er welke bloedbuizen moeten worden afgenomen.

Wie werken hier?

De poliklinische Bloedafname wordt bezet door een medewerk(st)er die bloedafnames verricht. Deze is speciaal geschoold in het afnemen van bloed en heeft een bekwaamheidsverklaring bloedprikken ontvangen van de laboratoriumarts.

Wie kunnen hier terecht?

In principe kan iedereen hier terecht met een door de arts ingevuld laboratoriumaanvraagformulier voor bloedafname en afgifte van lichaamsmaterialen (tenzij op het aanvraagformulier uitdrukkelijk staat aangegeven dat u alleen op de hoofdlocatie in ‘s-Hertogenbosch terecht kan).

Een afspraak maken

Voor sommige onderzoeken moet u een afspraak maken. Dit staat expliciet vermeld op het aanvraagformulier.

Lees voor uw eerste bezoek ook de algemene informatie over polikliniekbezoek. Houdt u er rekening mee dat u zich bij uw bezoek moet legitimeren.