Lace & Cotton

Yvon Stam is de nieuwe eigenaresse van lingeriewinkel Lace & Cotton.

Ze nam de zaak per 1 november over van Tiny Conrads, die de winkel negen jaar geleden opende in de Gasthuisstraat. Drie jaar geleden verhuisde Lace & Cotton naar Gamerschestraat 15. Verbouwen en opnieuw inrichten hoeft de van oorsprong Rotterdamse Yvon niet; de winkel ziet er nog piekfijn uit.

Yvon heeft jarenlang gewerkt in een grote lingeriezaak in de Maasstad. Sinds een paar jaar heeft ze een vriend in Rossum. “Ik vind Zaltbommel een ontzettend leuke stad en de omgeving erg mooi”, vertelt ze. “Het is hier gezellig, gemoedelijk en lang niet zo gestrest als in Rotterdam. De mensen maken hier gezellig een praatje met elkaar en nemen daar de tijd voor.”

Zelfverzekerder

Voor de vaste klanten blijft de winkel hét vertrouwde adres voor de aanschaf van mooie onderkleding. “Goed passende lingerie maakt vrouwen zelfverzekerder”, vertelt Yvon. “Je bovenkleding ziet er beter uit als je goed ondergoed draagt. Vrouwen krijgen er een andere houding door, ze voelen zich er beter in.”

Volgens Yvon is het wel heel belangrijk dat vrouwen regelmatig hun maten controleren. “In een jaar tijd kan er al veel veranderen”, vertelt ze. “En dat heeft meestal niets met veranderingen in gewicht te maken, de vorm van je lijf verandert, zonder dat je kledingmaat hoeft te veranderen.” Bij Lace & Cotton kunnen klanten op hun gemak een mooi setje uitzoeken en terecht voor een goed advies over maat en pasvorm.